שמעת כבר על הרבה סיפורי הצלחה של תלמידים שלי, עם מספרים במנעד מאוד רחב.
מתלמיד שייצר את ה-500 ש״ח הראשונים, ועד תלמידים שייצרו מעל 5 מליון ש״ח.
היום אני רוצה לדבר על הפער וההבדלים. במייל הזה נתרכז במוצרים דיגיטליים, דרך שבה כל אחד יכול לייצר לעצמו הכנסה נוספת או עיקרית.
בהזדמנות אנסה לעשות מייל דומה גם על שיטות אחרות (למשל שיווק שותפים).
בינתיים בואו נבדוק: איך לתכנן מוצר שיכניס לך 100,000 ש״ח בחודש, – ולעומת זאת – האנטומיה של מוצר של 10,000 ש״ח בחודש, (או של 2,000 ש״ח בחודש).
על המוצרים של 2-3 מליון בשנה לא נדבר במייל הזה, נשאיר את זה למייל אחר כי זו קטגוריה אחרת.
אז מה הופך מוצר דיגיטלי, נגיד קובץ PDF למוצר של 100,000 בחודש?
מוצר של 100,000 בחודש, הוא מוצר שהכל בו מדוייק מאוד:
1. קהל היעד הוגדר בדקדקנות 2. הבעיה שהוא פותר היא בעיה כואבת מאוד, שקהל היעד: א. מודע לה ב. מוכן להשקיע כסף בפתרון שלה 3. המוצר נותן פתרון חזק, כלומר לא ״חצי עבודה״ 4. הדרך שבה המוצר פותר את הבעיה ברורה ומובהרת היטב בעמוד המכירה וחומרי השיווק 5. חומרי השיווק המדוייקים וכתובים היטב (זה אותו סעיף של 4 רק במילים אחרות) 6. התמחור מדוייק (או נבדק באמצעות תהליך A/B Testing מדעי) 7. המשפך השיווקי ללא נזילות, כלומר המרות (רכישות) לא הולכות לאיבוד 8. המודעות והקמפיינים שמפרסמים את המוצר טובים מאוד (שזה בד״כ אומר שהיו כמה וכמה נסיונות עד שמשהו שעבד, ואז שפצור של כל השיווק לפי נתוני אמת). 9. המוצר צריך להיות טוב, ובד״כ גם צריכה להיות השקעה מסויימת בלקוחות (שירות לקוחות בסיסי – די משתלם, העלות החודשית היא פחות מהרווח היומי פה).
כמה זמן, השקעה וידע מקצועי נדרשים כדי להקים מוצר של 100,000 בחודש?
אנשים מוכשרים, עם אנרגיה גבוה, שיודעים ללמוד היטב לבד, והם מבצעי-על, כלומר אנשי עשייה שלא מסתפקים בלמידה אלא מבצעים יום-יום,
יכולים לרכוש את כל הידע הדרוש בתוך פחות מחודש, את כל הנסיון הדרוש בתוך פחות משלשה חודשים נוספים,
ובסך של בערך חצי שנה להיות ביד עם מוצר של 100,000 בחודש, אם הם השקיעו לפחות 1-4 שעות ביום בממוצע לאורך הזמן הזה.
וכמובן, עם קצת מזל. לפעמים כל הכשרון והעבודה לא מספיקים, אם גילית בדרך שעשית טעות (למשל, בסעיף 2 ב׳ למעלה), ולפעמים אין דרך לגלות מאשר אחרי העבודה, אז צריך לחזור לאפס,
ולפעמים עושים טעויות כמה פעמים עד שנופלים על ההצלחה הגדולה.
נחזור לזה, אבל בואו נדבר רגע על מה מאפיין מוצר של 10,000 ש״ח בחודש?
על מוצר של 10,000 בחודש יש הרבה פחות לחץ. בעיה עם רמת כאב ממוצעת, שקהל היעד שלה דורש דחיפה כדי לקנות, יכולה להספיק בשביל מוצר כזה.
עמוד המכירה של המוצר לא חייב להיות רהוט בטירוף או מנוסח ברמת דיוק פסיכית. כל עוד הוא מעביר את המסר של מדוע כדאי לקנות את המוצר, זה יכול לעבוד.
בסך הכל אין פה הרבה משקל, העמוד הזה צריך לייצר בסה״כ 3 מכירות בחודש אם המוצר עולה 3,400 נגיד, או 50 מכירות די קלות בחודש אם מדובר במוצר של 200 ש״ח.
אם מדובר במוצר של 50 ש״ח ומטה, זו כבר מכירה די קלה ועם קמפיין סביר לא היסטרי, אין מניעה לייצר גם 200 מכירות בחודש.
וזה בלי שבנינו מקורות הכנסה נוספים למוצר (בד״כ אם יש לך 200 מכירות של 50 ש״ח, אתה תעשה כסף גדול יותר מכמה כלי מונטיזציה אסטרטגיים בלי עבודה כמעט מאשר הכסף שמגיע מהמכירות עצמן).
עדיין,
גם פה יש אלמנט של מזל, הדברים צריכים ליפול במקום.
האיזון בין כמה שהעמוד מכירה חלש או חזק, לבין כמה הבעיה שהמוצר פותר קריטית, לבין אפקטיביות הפתרון שהמוצר נותן, הם מפתח קריטי להצלחה של המוצר.
אבל מה שיפה הוא שזה דורש הרבה פחות השקעה מאשר מוצר של 100,000 בחודש.
למעשה, זה כל-כך הרבה יותר קל, שאני אישית מעדיף לנסות לבנות כמה מוצרים של 10,000 בחודש מאשר מוצר אחד של 100,000 כדי למזער את ההשפעה של המזל.
ומה לגביי מוצר של 2,000 ש״ח בחודש?
מוצר של 2,000 ש״ח בחודש הוא כבר די קל.
בואו נתחיל מהסוף: גם פה יש אלמנט של מזל, צריך לקלוע למשהו.
אבל האפקט ממוזער מאוד כי אנחנו בסה״כ צריכים לייצר 2 מכירות בחודש של 1,000 ש״ח (כלומר מכירה אחת כל 15 ימים),
או נגיד, 4 חתיכות של 500 ש״ח בכל חודש. (די קל, אם יש לנו בעיה אפילו-לא-בוערת לפתור).
בשביל זה אנחנו כבר באמת לא חייבים להיות חדים, עמוד המכירה לא חייב להיות ברמה גבוהה ואפשר אפילו להביא אליו מספיק אנשים בחודש בלי להוציא כסף על קמפיין, אם יש לנו 30 דק׳ בממוצע להשקיע ביום (זה לא חייב להיות כל יום, כל עוד הממוצע מתיישר ל-30 דק׳).
כמובן, עדיין הבסיס חייב להיות קיים: יש דברים שחייבים להיות בעמוד המכירה כדי שהמוצר יימכר, המוצר חייב לענות על מספר תנאים, חובה שיהיה ביקוש כלשהו, גם אם נמוך וכו׳.
אז במה כדאי להשקיע?
אישית, האסטרטגיה שאני חושב שהכי נכונה עבור מתחילים היא לא לכוון ל-100,000 ש״ח על ההתחלה.
גם אם היעד האישי שלך שאפתני.
למה? כי זה הרבה יותר קל, מהיר, ולכן אפשר לעשות כמה וכמה מוצרים עד שמשהו תופס.
אני מעדיף לעשות 10 מוצרים של 10,000 בחודש, שרק שליש מהם יעבדו, וישאירו אותי עם 30,000 ש״ח בחודש, מאשר לבנות מוצר אחד של 100,000 בחודש, שבסוף לא יעבוד כמו שרציתי וישאיר אותי עם אפס.
בנוסף, יש ערך מוסף לזה שבתהליך העבודה על מוצרים יותר קטנים, של 10,000 ש״ח בחודש, אני לומד מהתהליך וצובר נסיון, שיגידל את הסיכוי שלי להצליח בהמשך לעשות מוצר של 100,000 בחודש, ובינתיים גם בונים לי הכנסה.
אז תרחיש מגניב יכול להיות:
– אני מתחיל מ-0 ש״ח בחודש – לומד את התחום – בונה מוצר ראשון של 10,000 ש״ח בחודש – הוא עובד ככה-ככה מכניס 2,000 ש״ח בחודש רק – אבל למדתי, ועכשיו יש לי אקסטרא 2,000 ש״ח בחודש. – אני בונה עוד מוצר, גם לא הולך, – בונה מוצר שלישי, הוא מתחיל לזוז, נגיד מכניס 7,000 בחודש, – ההכנסה שלי היא 9,000 בחודש כבר מהתחום, עם שני מוצרים קטנים שבקושי דורשים השקעה, ויש לי זמן פנוי להתחיל לנסות לעבוד על מוצר של 100,000 ש״ח בחודש.
(סתם דוגמא, אי אפשר לדעת אם זה ילך ככה).
שאלות עד פה? 🙂
– אדם
נ.ב. אם בא לך להתחיל את המסלול ל-2000 ש״ח אקסטרא בחודש, ל-10,000 ש״ח בחודש, או ל-100,000 בחודש…
הצעד הראשון שאני מציע הוא לדבר עם יועץ לימודים שלי על איך להגיע ליעד כדי לוודא שיש לך תכנית ריאלית ל-2019… אפשר להשאיר לי שם וטלפון בשביל שיחת ייעוץ חינם.
|
|
|