בזמן שהמשפט הזה טכנית נכון הוא תירוץ של עניים להשאר עניים. כסף אולי לא ״קונה״ אושר״, אבל הוא עושה משהו הרבה יותר חשוב: הוא קונה המנעות מסבל.
שזה בעיני יותר חשוב מאושר.
אבל יש קאטצ׳.
החודש ביליתי המון בבי״ח. השיחות ששמעתי במסדרונות – קורעות לב.
הקטע הוא לא רק אנשים שאין להם כסף. הקטע הוא שאנשים לא יודעים להשתמש בכסף שלהם, לא משנה אם יש להם מעט או הרבה.
והכל יותר גרוע כשמדובר לא בכסף אלא בזמן.
כשאתה או מישהו קרוב אליך נמצא בבי״ח פתאום זמן ננהיה מצרך סופר סופר יקר.
כל כך יקר, שבאותו רגע, אין שום דרך לקנות אותו, בשום מקום, משום מוכר, משום חנות. זמן הרבה יותר יקר מכסף. הרבבבבבבה יותר יקר מכסף.
והקטע האבסורדי הוא שהעולם שאנחנו חיים בו מאפשר לנו פרצה מטורפת.
מטורפת.
הוא מאפשר לנו לקנות זמן בכסף. אתם מבינים מה אני אומר פה?
היקום נותן לנו אפשרות לרמות. הוא נותן לנו להחליף כסף – משהו נחות וחסר ערך שלא קונה אושר והוא סתם חתיכת נייר עם ציור של מישהו מת…. ולקבל תמורתו את המצרך הכי יקר והכי נדיר ביקום. יותר נדיר מזהב, יותר נדיר מיהלומים…
זה דיל מטורףףףףףף וכל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לעשות כסף, כדי לאפשר אותו.
אתם קולטים את זה?
ואז בא איזה אידיוט ואומר ״סף לא קונה אושר״. סו וואט, ניגה וואט דה פאק אתה רוצה מהחיים שלי. אז כסף לא קונה אושר. מה זה אומר? לוותר על הפרצה המטורפת הזאת?
לוותר על האפשרות לאגור עכשיו ערימה של ניירות עם אנשים מתים, ושאח״כ ברגע הצורך אוכל להמיר אותם כשאני באמת צריך את זה בזמן?
בשבועיים האחרונים, הייתי צריך המון זמן. אשתי היתה בבי״ח, מייסון הבן שלי לא הסתדר עם זה טוב בכלל והיה זקוק לאבא שלו יותר מתמיד, והיו עוד סיבוכים שאספר במייל אחר.
הייתי זקוק נואשות לזמן. ולשמחתי היה לי אותו בשפע, הכי שפע שאפשר לבן אנוש.
השיחות ששמעתי מעבר למסדרונות בבי״ח היו קורעות לב. כשאתה בבי״ח – לא משנה למה, ולא משנה אם זה משהו שקרה לך או למישהו שקרוב אליך… כשאתה בבי״ח אתה לא צריך לחשוב על הבוס שלך, או על הפרוייקט שהולך להתעכב, או על אנשים שאתה צריך לפגוש.
אתה צריך להתרכז במה שחשוב. וכסף קונה את זה. חד משמעית.
לא חייבים הרבה כסף. לא חייבים להיות מליונרים. צריך לדעת: א. לעשות כסף, בלי להחליף תמורתו זמן (כי זמן יותר יקר מכסף, אז כשאתה מחליף זמן בכסף אתה מפסיד למעשה). ב. להשיג אותו בזמן. לפני שצריכים אותו. לפני שקורה משהו. ב. להשתמש בכסף נכון. זה טריק שרוב האנשים לא יודעים.
לשלושת הדברים האלה ביחד, אני קורא ״מאני האקינג״ ואני למדתי את זה בדרך הקשה. היום אני מציע לך ללמוד את זה בדרך הקלה. מהטעויות שלי.
אוהב, אדם
|
|
|